Haber

BioNTech şirketi, koronavirüs aşısının yan etkileri nedeniyle yarın Almanya’da mahkemeye gidiyor

Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından Almanya’da kurulan şirket yarın hakim karşısına çıkacak. Almanya’da hizmet veren iki hukuk bürosu, müvekkillerinin başvurusu üzerine adli süreci başlattı. Yapılan açıklamada müvekkillerin sağlığında “kalıcı hasar” oluştuğu ve bu nedenle tazminat davası açıldığı açıklandı.

“AŞIDAN SONRA OLUŞAN KALP RİTİMİNDE İMKANSIZ”

Adı açıklanmayan kadının orta yaşlı bir sağlık departmanı çalışanı olduğu da belirtildi. Sağlık çalışanının aşı olduktan sonra kalp ritmi bozukluğu ve “beyin sisi” yaşadığı da vurgulandı. Kadının yarın başlayacak adli süreçte BioNTech’ten 150 bin euro (yaklaşık 3.7 milyon TL) tazminat istediği de açıklandı.

1 MİLYON AVROYA KADAR İSTENİYOR

Hamburg’daki bölge mahkemesinde görülecek davanın bu yöndeki yüzlerce iddiadan biri olduğu ve iki hukuk firmasının açtığı davalardan 1 milyon avroya varan tazminat istendiği belirtildi.

BIONTECH: AŞI İLE YAN ETKİLERİ ARASINDA AÇIK BİR BAĞLANTI GÖSTERMEDİLER

BioNTech ise dava sürecine ilişkin bir açıklama yaparak üretilen aşıların güvenlik denetimlerinin yapıldığından bahsetti. BioNTech yetkilileri, “Davada davacı ve avukatları, koronavirüs aşısı ile görülen yan etkiler arasında net bir bağlantı gösteremedi” ifadesini kullandı.

ŞİRKET DEĞİL DEVLET ZARAR GÖREBİLİR

Financial Times, BioNTech’in davayı kaybetmesi durumunda şirkete doğrudan bir mali zarar gelmeyeceğinin altını çizerek, Avrupa Birliği’nin aşı üreticilerini yasal olarak koruduğunu ve olası bir dava kaybı durumunda suçun hükümetlere yüklenebileceğini belirtti.

haber-karkamis.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu