Haber

Avrupa’da bulamadığı şifayı Oylat’ta buldu

EMITT Turizm Fuarı’nda kentin pahalılığını yerli ve yabancı turistlere tanıtan İnegöl Belediyesi’nin standını ziyaret eden Oylat Kaplıcaları’nın 45 yıllık müdavimi Sevinç Alpsoy, Avrupa’da bulamadıkları şifayı kaplıcalarda bulduklarını söyledi. Oylat. Alpsoy, Avrupa’daki doktorların da Oylat’ı bildiğini ve tavsiye ettiğini belirtti.

Turizm alanında yaptığı girişimlerle yerli ve yabancı turistleri kente çekecek tanıtım programlarına değer veren, kazan-kazan politikasıyla gelen her misafirinin kent ekonomisine ve esnafına fayda sağlayacağına önem veren İnegöl Belediyesi, turizme kazandırılması için seferber oldu. dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alan EMITT’te yerini aldı. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 12-15 Nisan tarihlerinde düzenlenen EMITT Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda İnegöl’ün değerini yerli ve yabancı turistlerle buluşturan İnegöl Belediyesi, burada açtığı stantta şehrin müdavimlerini ağırlıyor.

45 YILDIR OYLAT’TAN VAZGEÇEMİYORLAR

İnegöl Belediyesi, bu yıl 26’ncı kez kapılarını açan EMITT Fuarı’nda ayrıca İnegöl Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM), Oylat Kaplıcaları, ilki olan İlçe Kent Müzesi ve Ağaç Endüstrisi Müzesi, Ortaköy Kervansarayı ve doğal güzellikleri de tanıttı. şehrin güzellikleri 7 HOL 7441 numaralı stantta. Stant ziyaretçilerine İnegöl’ü tanıtan broşür ve bilgi kitapçıklarının bulunduğu çantalar ikram edildi. Fuarın ilk gününde İnegöl Belediyesi standının konuklarından biri de Oylat Kaplıcaları’nın 45 yıllık müdavimi Sevinç Alpsoy oldu. İstanbul’da yaşayan ve daha önce birçok kaplıca gezdikten sonra keşfettiği Oylat’a tavsiye üzerine gelen Alpsoy, 45 yıldır sistematik olarak Oylat’a geldiklerini belirterek, şifalı sulardan vazgeçemediklerini ve bu yerin doğası.

45 YILDIR DÜZENLİ OLARAK GELİYORUZ

Oylat’ı keşfetme sürecini ve 45 yıldır İnegöl Belediyesi standında kaldığını anlatan Sevinç Alpsoy, “Başka kaplıcalara da giderdik. Bir hocamız “Orada ne yapıyorsun Oylat’a git orman havası al suyu çok şifalı” dedi. Havuzu her akşam boşalttıklarını, temiz olduğunu söyledi. Oylat Kaplıcaları ile bu tavsiye üzerine tanıştık ve ilk kez o yıl geldik. Hatta bizi biraz övdü. O günden beri 45 yıldır düzenli olarak Oylat’a geliyoruz. Sadece biz değiliz; Arkadaşlarımıza, akrabalarımıza ve arkadaşlarımıza tavsiye ederiz. Oylat’ta şifa ve sağlık bulduk. Her anlamda çok mutluyuz. İstanbul’dan kaçıp Oylat’ta dinleniyoruz. Herkese tavsiye ederiz. Tanıdığımız birçok kişiyi Oylat’a getirdik. Her yıl gittiklerinde bize haber verin diyorlar, gelmek istiyorlar” dedi.

OYLAT’I AVRUPA’DA DA BİLİRLER

Oylat’ın “şifalı su” tabirinin hakkını verdiğini kaydeden Alpsoy, “Türkiye’de ve Avrupa’da o kadar kaplıca gezdim, hiçbir yerde böyle bir hizmet yok. Suyu her gece değiştiriyoruz, temizliyoruz… Avrupa’da doktora gittik. çünkü eşim hastalandı İranlı bir doktor bize Türkiye’de ne yapıyorsunuz nasıl tedavi oluyorsunuz dedi Oylat’a gidiyoruz dedim orada su var dedi evet dedim Oylat’ı daha önce duymuştum dedi. .Yurt dışından bile biliyorlar.Avrupa’dan bile suyuna gelenler var.Şifalı su tabirinin hakkını veriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

nurhak-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu