Haber

Aliağa Cumhuriyet İçin Atatürk Stadı’na Koştu

Aliağa’da Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları, dün düzenlenen çelenk töreninin ardından bugün Atatürk Stadı’nda düzenlenen gösterilerle devam etti. Uzun bir aradan sonra ilk kez stadyumda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Aliağalılar yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerin, genç sporcuların, binicilik ve motorlu grupların gösterileri kutlamalara renk kattı.

Kaymakamlıktaki tebriklerin ardından Aliağa Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen kutlama programına Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, kurum yöneticileri, subaylar, belediye meclisi katıldı. üyeleri, muhtarlar ve siyasi parti temsilcileri katıldı. , sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun kutlamalara katılanları tebrik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bildirisi okundu.

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney: “Cumhuriyet Mutlaka Yaşayacaktır”
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney yaptı. Güney, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün millet olarak, Gazi Mustafa’nın önderliğinde tarihi şan ve şerefle dolu olan Aziz Milletimizin kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Kemal Atatürk. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, kanları ve canlarıyla bu toprakları vatan kılan şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve minnet duygularımla anıyorum. Cumhuriyet, derin bağımsızlık özleminin, yegane geleceğe dair umudun, milli egemenlik sevgisinin belirleyici anıdır. Cumhuriyet mukaddes bir emanettir, Devletimiz ve Milletimiz ebedi kalacaktır. Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez. “Cumhuriyetin mutlaka ayakta kalacağından kimsenin şüphesi olmasın.”
Gösteriler Kutlamalara Renk Kattı
Kaymakam Zekeriya Güney’in konuşmasının ardından ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı’ konulu fotoğraf, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile İlçe Başkanlığınca düzenlenen atletizm, basketbol ve masa tenisi turnuvalarında dereceye giren öğrencilere ödül töreni düzenlendi. Gençlik ve Spor Müdürlüğü. Alia Park Binicilik Spor Kulübü ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Motorlu Yunus Takımları geçit töreni yaptı. Anaokulu öğrencilerinin gösterisi, Aliağa Belediyesi Spor Okulları gösterisi, Atatürk İlkokulu 2. Sınıf öğrencilerinin Yaşasın Cumhuriyet gösterisi, Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü Tekvando sporcularının gösterisi, Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin ‘Sonsuza Kadar Cumhuriyet’ gösterisi, Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lise öğrencilerinin jimnastik gösterisi ve Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün hazırladığı halk oyunları gösterisi izleyicilerde büyük heyecan uyandırdı. Aliağa Atatürk Stadyumu’ndaki program öğrenci gruplarının geçit töreniyle sona erdi.

Aliağalılar Fener Alayı’nda Bir Araya Geldi
Aliağa Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen resmi programın ardından kutlamalar akşam Aliağa Belediyesi öncülüğünde düzenlenecek Cumhuriyet Feneri Alayı ve kortejle devam edecek. Saat 18.30’da ENKA Spor Salonu önünden başlayacak fener alayında Aliağalılar, ellerinde meşaleler ve bayraklarla bando ve yürüyüşler eşliğinde Avcı Ramazan Çocuk Oyun ve Mesire Alanı’na yürüyecek. Kortej konser alanına ulaşırken 100. yıl dönümüne özel düzenlenecek drone gösterisi de izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

Nilüfer Size 100. Yıl Heyecanını Yaşatacak
Aliağa Belediyesi’nin hazırladığı Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarında heyecan, Türk pop müziğinin önde gelen yorumcularından Nilüfer’in konseriyle doruğa ulaşacak. Saat 20.30’da Avcı Ramazan Çocuk Oyun ve Mesire Alanı’nda sahne alacak olan Nilüfer, unutulmaz şarkısını Aliağa halkı için seslendirecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu